luni, 19 septembrie 2011

Tipuri de sucuri disponibile pe piata

1.    Suc proaspăt de fructe: făcut acasă sau la raioanele din supermarket-uri, acesta nu a suferit nici un tratament şi nici nu conţine vreun conservant sau zahăr. Dar nu rezistă decât căteva zile. Trebuie băut cât mai repede.

2.    Suc de fructe la cutie: având 100% fructe, acesta nu conţine nici conservanţi, nici zahăr. Nu a fost diluat înainte de a fi pasteurizat şi poate rezista o lună de la deschidere.

3.    Suc de fructe bazat pe suc concentrat: conţine vitamine şi minerale, dar în doze variabile, în funcţie de tratament şi diluare. Apa a fost exclusă după strivirea fructelor. Atunci când este pus în sticla, concentratul este diluat cu apă şi se adaugă diverse arome, zahăr, acizi alimentari sau sare.

4.    Nectar: este compus din suc de fructe concentrat şi piure de fructe – de la 25 la 50% fructe, zahăr – maxim 20% şi apă. Conţine de asemenea şi aditivi.

5.    Băuturi de fructe: acestea conţin de regulă 10% fructe, apă, zahăr, extracte din fructe, arome naturale şi acizi alimentari. În privinţa lor nu prea mai putem vorbi de suc de fructe.



6.   Sucurile carbogazoase: cum imi place sa le numesc eu "apa cu indulcitori".Un procent de "fructe" de sub 4% si foarte nesanatoase.Nu au nici un fel de valoare nutritiva.Nu sunt recomandate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu